Senette Tek İmza Geçerli midir, İki imza ne anlama gelmektedir.
TTK’nın 776. maddesine göre bono veya emre muharrer senedin “düzenleyenin imzasını” içermesi zorunlu olup, senet için normalde tek imza yeterlidir. Senet borçlusunun gerçek kişi olduğu durumlarda ikinci imzanın pek bir önemi bulunmamaktadır. Ancak senet borçlusunun tüzel kişi olması halinde senet üzerine (açığa) atılan ikinci imza önem arz eder. İmzalayanın şirket temsilcisi olması durumunda imzalardan şirket kaşesi üzerine atılanın şirket, açığa atılan diğer imzanın da imza sahibinin şahsı adına atılmış olduğunun kabul edilir. Senet borçlusu olan şirketin borcunu ödeyemediği durumlarda, senedi imzalayan şirket temsilcisinin şahsi sorumluluğu söz konusu olur ve kişisel mal varlığına gidebilme imkânı sağlanmış olur. Buna göre, elinizdeki senet geçersiz sayılmaz. Ancak senetteki borçtan sadece firma sorumlu olur.
Genel yetkiyle kambiyo senedi imzaladım. Hem şirket hem de şahıs adına imza attık şahsımın sorumluluğu nedir icra takibi başlatıldı
Senetteki imza keşideci yerine geçer ve keşideci kim ise o sorumlu olur. Senetlerde bir imza olur ve Bu imza geçerlidir. Senetteki diğer imza durumu söz konusus olursa diğer imza aval yerine geçmektedir. Bu bakımdan Senetteki ilk imza keşideci yerine sayılırken diğeri imza ise imza atan şahsın şahsın sorumluluğunu doğurmaktadır. Bu bakımdan özellikle firma senetlerinde görülmekte olan çifte imzada ilki şirket kaşesi altında şirketin sorumluluğunu doğurmakta iken diğeri imza atan şahsın doğrudan kendisini sorumlu kılmaktadır.