loading

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular?

Aşağıdan aklınıza takılan soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz…

Avukat yardımı almak zorunda mıyım? Kendim takip edebilir miyim?

Türk Hukuk sisteminde avukatlık yardımı alınması zorunlu değildir. Fakat hukuk yargılamasında özel usul hükümlerinin olması yargılamada avukat zorunluluğu kılmaktadır. Çünkü usul hükümlerinin yerine getirilmemesi durumunda davanın kaybedilmesi durumu söz konusu olacaktır.Önemli olan davada haklı olmak değil davada haklılığın ispat edilmesidir. Bu bakımdan avukat tutmak hukuken zorunlu olmasa bile davaları yürütebilmek ve sürdürebilmek zorunludur.

Dava açmadan önce neleri bilmem gerekir?

Dava açılmadan önce konusunda uzman bir avukatla görüşüp mümkünse davanın uzman avukat tarafından yürütülmesi gerekmektedir.

Dava açarken para yatıracak mıyım?

Dava açmadan önce kişi adli yardımdan faydalanmadığı durumda dava ücretlerini yatırmak zorundadır.Buna ek olarak sonrasında avansın yetmemesi durumunda ekstra giderlin çıkması söz konusu olabilir. Avukat tutulması durumunda ise ayrıca avukatlık ücreti de ödenmesi gerekecektir. Ayrıca davanın kaybedilmesi durumunda yargılama giderleri davayı kaydene üzerine bırakılmakla birlikte karşı tarafın avukatlık ücretini de ödemek zorunda kalıcaktır. Dava masraflarını geri alabilir miyim?Dava açıldıktan sonra dava sonuçlanınca davanın kazanılması durumunda davacı yaptığı masrafları karşı taraftan albilir. Kaytbedilmesi durumunda ise yargılama giderleri kendi üzerine bırakılır.

Dava açarken kimden yardım alabilirim?

Dava açarken sadece bu konuda uzaman olan avukatlardan yardım alınabilir. Avukat dışından çantacı, nufuz ticareti yapan hakim savcı bağladığını iddia eden kişilerre kesinlikle itibar edilmemeli sadece yasal olarak avukatlardan destek alınmalıdır.

Danışmanlık Faaliyet Merkeziniz Neresidir?

Telefonla telekonferansla maile yahut diğer teknolojik araçlarla danışmanlık faaliyeti yürütülemkle birlikte imkanlar el verdiği ölçüde yüz yüze danışmanlık faaliyeti tercih edilmedir. Bu bakımdan Kayseriye gelme imkanıu olan müvekkillerin Özellikle Kayseride büroya gelmesi ve yüz yüzer görüşmesinde fayda bulunmaktadır.

Dava açılması sürecinde sadece avukatlardan destek alınmalı mahkemenin davacı ya da davalılara yardımcı olma gibi bir durumu olmadığı gibi bu konuda davacı ya da davalılara tavsiyede bulunulması gerek hakim gerekse de zabıt katipleri hakkında red rebeplerini oluşturur.

Kayseride Hukuki uyuşmazlık olması durumunda ne yapılmalıdır?

Uyuşmazlık şehri yetki anlamında önemli olup yetkili mahkemeyi belirlemektedir. Bu bakımdan uyuşmazlık şehrinin Kayseri olması durumunda Kayseri mahkemeleri yetkilidir. Bu durumda kayseriden tutuan bir avukatla devam edilmesinde fayda vardır.

Ne kadar avukatlık ücreti ödemem gerekir?

Avukat tutarken ödenmesi gereken avukatlık ücreti Her yıl belirlenecek olan avukatlık asagari tutarın altında olmamak kaydıyla müvekkil ile avukat arasında serbestçe belirlenecek olan tutardır. Bu sebeple her avukatın talep edeceği ücret dava türü mahkeme ve yargı kolu davanın zorluğu ve işleyi gibi bir çok sebebe göre değişmektedir.

Danışma ücretli midir?

Avukat ücretsiz iş yapması yasak olmakla birlikte bu kısma danışmanlık da avukatlık meslek faaliyetidir.

Her İlde Avukatlık Yapılır mı?

Avukatlık türkiyenin her ilinde yapılmakla birlikte asli ve tek baroya kayıtlı olması gerekmektedir. Başta kayseri olmak üzere türkiyenin her yerinde dava ve hukuki faaliyet yürütülebilir ve yürütebiliyoruz.

Asıl Avukatlık Yeriniz Neresidir?

Görüşmeler ve asıl avukatlık faaliyet merkezimiz Kayseri ve çevre İller olmak üzere tüm türkiyedir.

Soru Sorun!

Yer almayan sorularınızı bize iletin!

    S.S.SHemen Ara!WhatsApp