loading

En İyi Boşanma Avukatı Diye Bir Şey Var Mı?
Kayserinin En İyi Boşanma Avukatı Diye Bir Şey Var Mı?
Bu Kavramın Kullanılması Doğru Mudur ?
Bu Şekilde Unvan Kullanan Avukatlar Var Mıdır ?
Bu unvanlara İtibar Edilmeli midir ?
Boşanma Avukatında Olması Gereken Özellikler Nelerdir ?
Boşanma Avukatı Seçerken Nelere Dikkat Etmelidir. ?
Boşanma Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyim ?

En İyi Boşanma Avukatı Diye Bir Şey Var Mı?

Maalesef gerek sosyal medya gerek internet ve diğer mecralarda kullanılan avukata ön ekleri avukatların kendilerini en iyi boşanma avukatı yahut en uzman boşanma avukatı veya kayserinin en iyi boşanma avukatı gibi  kelimelerle  kedilerini ifade etmekte bu tabirler  bu konudaki uzmanlıklarını temsil etmekten  çok uzak olup kullanılması da yanlıştır. Bir avukat kendisini bir çok alanda geliştirebileceği gibi belli alanlarda uzmanlaşma yoluna gidip bu alanlarda  bir takım itibar kazanma çabası içerisinde olabilir. Bu kesinlikle çok yanlış olup gerek müvekkil açısından gerekse de avukat açısından hüsranla sonuçlanabilir.

Bu konuda barolarda çalışan avukatlar incelendiğinde kendisini belli alanlarda geliştiren ve sadece bu alanlarda dava alıp kendilerini geliştiren avukatlar görülmektedir. Bu tabi ki de eleştirilecek bir husus olmadığı gibi avukatların uzmanlaşması teşvik dahi edilmesi gereken bir durum hatta bu konuda yasal mevzuat ve alt yapısı bile oluşturulması gerekmektedir. Fakat burada avukatın bu durumu en iyi boşanma avukatı yahut en iyi ceza avukatı adı altında lanse etmesi kesinlikle yanıltıcı ve yanlış bir yaklaşım olacaktır.

Kayserinin En İyi Boşanma Avukatı Diye Bir Şey Var Mı?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz durum burada da geçerlidir. Yani gerek En iyi Boşanma Avukatı gerekse de Kayserinin En iyi Boşanma Avukatı gibi söylem ve tabirler yanıltıcı olup Gerek avukatların bu tabirleri kullanmamaları gerekse de müvekkillerin avukat seçerken  bu  kriterlere yahut söylemlere itibar etmeden yapmaları faydalarına olacaktır.

Bu Kavramın Kullanılması Doğru Mudur ?

En iyi ,en tecrübeli, En uzman , Nitelikli vs unvanların avukat ekleriyle birlikte kullanımı yanlış olup bu konuda gerek meslektaşların bu şekilde unvan kullanmamaları gerekse de  müvekkillerin bu şekilde tabirlere itibar etmemeleri gerekmektedir.

Bu Şekilde Unvan Kullanan Avukatlar Var Mıdır ?

Bu şekilde unvan yahut tabir kullanan avukatlar olduğu gibi her sepette çürük yumurta olabileceği gibi her meslekte maalesef bu şekilde olumsuz ekler ve unvanlar kullanan avukatlarla karşılaşmak mümkündür. Avukatın kendisini alanında tecrübeli görmesi uzman görmesi pek tabi mümkün iken çevresine bu şekilde yayması doğru değildir. Pek tabi her avukatın bilgisi ve tecrübesi bir olmayacağı gibi uzmanlaşması ve tecrübesi de farklı olacaktır. Bu anlamda başarılı ve başarısız avukat da olacaktır. Lakin burada yanıltıcı şekilde Kayserinin en iyi avukatı  vs  bu tabirlerin kullanılması yanlıştır. Yoksa avukatın kendi şahsi başarılarını yahut kabiliyetlerini tecrübe ve uzmanlıklarını dile getirmesinde bir beis bulunmamaktadır. Müvekkillerin yahut danışanların da aynı şekilde avukat seçerken bilgi tecrübe analiz hitabet hukuki bilgi gibi kriterlere göre avukatını seçesinde fayda bulunacaktır.

Boşanma Avukatında Olması Gereken Özellikler Nelerdir ?

Boşanma avukatında bulunması gereken özelliklerin  başında alanında uzmanlaşma gelmektedir. Yani bir boşanma avukatı her şeyden alanında uzmanlaşmalı ve sürekli olarak bu tip davalara girmelidir.

Diğer bir olması gereken özellik ise bu alanda kendini geliştirmeli eğitimler almalı güncel Yargıtay kararlarını araştırmalı ve kendisini geliştirmelidir.

Buna ek olarak Alanını sevmelidir. Boşanma avukatlığı diğer davalara nazaran mahrem mevzuların aile içi meselelerin sıklıkla gündeme geldiği farklı usul kanununa tabi olan dava türleridir. İspat usul gibi anlamlarda diğer mahkemelerden farklıdır. Bu sebeple Bu alanda ilerleyecek avukatta bu konularda kendini geliştirmeli ve hukukun bu yönünü sevmelidir.

Bir diğer olması gereken yön ise iletişimdir. Boşanma davalarında diğer davalardan ayrık olarak müvekkille ve karşı tarafla haddinden fazla irtibata geçmek gerekebilir. Bu sebeple  iletişim kabiliyeti önem kazanmakta ve bu anlamda ileri seviyede bir avukatla irtibata geçilmesinde fayda bulunmaktadır.

Boşanma Avukatı Seçerken Nelere Dikkat Etmelidir. ?

Boşanma kararı alındıysa ve boşanma avukatı seçilecekse her şeyden önemlisi telefonla bir ön görüşme yapıldıktan sonra yüz yüze görüşmesi gerekmektedir.

Sonraki süreçte avukatın sizi dinlemesi notlar alması gerekmektedir. Buna ek olarak Sizin anlattıklarınıza istinaden avukatın size önereceği çözümler ve hukuki sonuçlardan tatmin olmanız gerekmektedir. Tüm sonuçları ile avukat görüşmesinden sonra adım atılmalı ve o duruma göre davranılmalıdır.

Boşanma Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Boşanma sürecinde bir çok şeye dikkat edilmesi gerekmekle birlikte En önemli husus boşanma devam ederken sadakat yükümlülüğünün devam ediyor olmasıdır. Bu anlamda eşlerin dava sonuçlanan kadar sadakat yükümlülüğünü ihlal etmemeleri gerekmektedir.

Buna ek olarak davada tanık delil bilirkişi gibi hususlarda hassas olunması gerekmekte avukatın taleplerinin karşılanması anlamında hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Boşanma davaları delil anlamında hakime aşırı takdir hakkı veren mahkemelerdir. Bu sebeple her türlü delile itibar edilmelidir. Avukatınızın sizden istemiş olduğu delillere itina göstermek üzerinde durmak her türlü hususu avukatınızla paylaşmak , sms sosyal medya vs boşanmada etki edebilecek her türlü delili avukatınızla paylaşmak önem arz etmektedir.

Boşanma davalarına ilişkin hukuki olarak detaylı bilgi almak için yazımıza tıklayabilirsiniz

Ayrıca boşanma davalarına ilişkin olarak ücret masraf kısmına ilişkin olarak yazımıza tıklayarak bilgi alabilirsiniz

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

S.S.SHemen Ara!WhatsApp